måndag, januari 21, 2008

Härlig vinter!

Tittar man i almanackan så ser man att det definitivt är vinter just nu. Vi är i slutet av januari och har några vintermånader kvar framför oss. Till min stora glädje är det mildväder och snöfritt! Härligt. Inga hala vägar, inget snö-skottande och ganska behagligt att vara utomhus utan att behöva bli kall om nosen.

Att det nu har gått en månad sedan vintersolståndet börjar så smått att märkas. Nu äntligen är det tydligt att det är lite ljusare på morgon och kväll. Sedan spelar det in hur "låg" himlen är, och det har inte varit många molnfria minuter sedan början av december. Så fort molnen skingras kan man ju konstatera att ljuset faktiskt finns, och att det är desto mer välkommet när solen för en gång skull tittar fram.

Tack vare den milda vintern har fotbolls-tjejerna i Stigtomta IF (flickor 91-94) kunnat börja träna ute på grus. Förhoppningsvis får vi fler träningar på onsdag-kvällarna ute istället för att tränga ihop oss på gymnastiksalens begränsade yta. Under vintern har det tillkommit 6 stycken nya spelare och vi är för närvarande 25 spelare i truppen. Verkligen kul med den utveckling vi ser för laget och den verksamhet vi ledare lägger ner så mycket tid och energi på. Det är visserligen så att tjejer 16-årsåldern har lite svårt att hitta rätt nivå att spela på. Flicklagen börjar försvinna i den åldern och det är senior-lag som gäller. Men om man inte är riktigt mogen för senior-spel (eller av andra skäl inte vill satsa "fullt ut" på fotbollen) så är det inte så lätt att hitta någonstans att spela. Och varför ska det vara så bråttom att börja spela på senior-nivå?

Stigtomta IF har för närvarande 2 flicklag, "vårt" lag med spelare födda 91-94, och ett lag med spelare födda 95-96. Det sistnämnda laget har en något för tunn trupp att spela 11-mannafotboll med (15 stycken totalt) men de kommer att kunna låna tjejer ur det äldre laget. Tyvärr finns inget lag med ännu yngre spelare, och det är en riktigt stor brist. För kommande år finns ingen naturlig återväxt. Om det beror på att underlaget under några årskullar är tunt, eller om det är ledarbrist som ställt till det har vi andra i föreningen inte riktigt kommit underfund med.

Inom några dagar kommer det att hända spännande saker i Stigtomta IF, och mer om detta skriver jag inte nu, utan väntar någon dag med att offentliggöra detta. De som läser Södermanlands Nyheter den 22 och 23/1 kommer att hitta en notis i ämnet.

Inga kommentarer: