fredag, september 04, 2009

Borttappat

Svensk damfotbolls framtid.

Jaha, nu är det kört för lång tid framåt för svensk damfotboll. Så mycket skit damlaget kommer att få (rättmätigt) efter fiaskot i dam-EM, men även kubikmeter med vatten på damfotbollsmotståndarnas kvarnar.

Jag är så trött på alla som jämför dam- och herrfotboll. Och så himla less på alla som rackar ner på tjejfotbollen i alla lägen. Nu kommer dessa herrar (ja, det är uteslutande gubbar/killar som gnyr) att få utrymme i media och i sociala sammanhang att kapa ALL tjejfotboll (svensk eller utländsk) längs med fotknölarna.

Media har bevakat dam-EM i Finland tämligen uselt, men de närmaste åren kommer man nog inte att hitta ett enda damfotbollsresultat annat än genom att googla efter matcherna...

Låt småtjejer upp till mogna äldre kvinnor hålla på med fotboll just av den anledningen att de tycker att det är det roligaste som finns. Låt herrarna hålla på med sin fotboll just för att de tycker att det är det roligaste som finns. Ta inte bort glädjen för alla unga som får chansen att hålla på med något som ger kamratskap, motion och nyttiga erfarenheter.

När toppen (eliten) misslyckas har tyvärr tendensen alltid varit att bredden drabbas genom att färre unga är sugna att prova på just den idrotten.

Och byt nu genast ut landslagsledningen! (Förslagsvis börjar vi med damlandslaget, men eftersom herrarna inte kommer att klara sitt kval lär det inte dröja innan skiftet sker där heller...)

Inga kommentarer: