tisdag, februari 24, 2009

EXTRA EXTRA EXTRA

Så uppblåst som möjligt på var och varannan nyhets-site. Tidigt i nyhetssändningarnas tablåer. Dagens stora (???) nyhet är tydligen att Sveriges kronprinsessa numera är förlovad och ska gifta sig om något år.

...

Jaha.

Och?

Vad representerar vårt kungahus?

Vad symboliserar vår monarki?

Vi lever på 2000-talet för bövelen!

Någon därute kanske kan ge ett endaste rationellt skäl till varför vi fortfarande bibehåller monarkin och vårt kungahus?! (För representation och bandklippning kan vi säkert skaka fram någon folkvald som duger alldeles utmärkt!)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Som min yngsta dotter sa när jag berättade att min fars farbror nyligen fyllde 100 och fick ett telegram från kungaparet: "Kungen? Har Sverige en kung? Varför då?"

Lasse Jansson sa...

Japp, "varför" är en bra fråga!
Det blir att låta bli kvällstidningarna det närmaste dryga året då jag misstänker att de kommer att skriva mycket om det stundande bröllopet. Kanske t.o.m. så mycket så att bevakningen av dokusåporna på TV och Melodifestivalen får stå tillbaka lite...?!

Anonym sa...

Kasta inte inte sten över ån för du kan själv ramla i!
Betänk det faktum att du Jansson är Kung i vissas ögon. Varför då undrar vissa. Därför då anser andra...

Lasse Jansson sa...

Mina tankar om mig själv är inte särskilt höga, och jag förväntar mig inte att någon annan ska lägga energi på att placera mig på en "tron". Och med samma inställning tycker jag inte heller att någon ska trasha mig allt för mycket heller. Det är helt enkelt inte värt mödan att bry sig särskilt mycket om Jansson!

Men jag har inte ärvt min titel och är inte resultatet av adelns inavel under många århundraden!