måndag, december 29, 2008

Det var väldigt då

Hoppsan hejsan vilket liv det blivit om en tradition långt mycket äldre än landet Sverige. Fyrverkerier måste enligt de rabiata motståndarna genast bort från butikshyllorna. Folk på fyllan drar raketer kors och tvärs i bostadsområden, mindre karaktärsfasta och samvetsgranna vuxna köper ut krutladdningarna till minderåriga m.m. Förbud. Förbud! FÖRBUD!!
Jodå, och jag kan tänka mig att förbjuda alkohol, tvångssterilisera olämpliga personer samt troligtvis också förbjuda en av de mest otäcka företeelser vi har i det moderna samhället, nämligen bilismen!
De enda jag kan känna någon som helst sympati för i detta sammanhang är hundägarna vars fyrbenta vänner blir som nervvrak av smällarna i nyårsnattsluften. Men först måste vi naturligtvis avskaffa åska för det borde ju naturligtvis vara förbjudet...
Nä, om hundarna reagerar så starkt på smällar så borde det också innebära att de inte är pålitliga i vissa andra situationer heller. För inte kan det väl vara så att familjehunden är stabil och mentalt pålitlig i allt utom just när det smäller?
Skaffa katt! De är inte nervösa i alla fall, bara opålitliga hela tiden (vilket då blir ett normaltillstånd för den djurarten.)

Inga kommentarer: